5 prachtige plaatsen voor je verlichting deze zomer

Als de eerste subtiele tekenen van de zomer zich aandoen, is het tijd om te praten over leuke verlichting in de tuin! Vaak weet je al precies waar je de verlichting gaat plaatsen, maar als je vastzit in de sleur en je ze altijd over de grootste boom gooit, dan geven wij je nu nieuwe ideeën voor mooie verlichting: 5 om precies te zijn!

1. In bomen

Nu weet ik dat boomverlichting hangen in bomen de meest voor de hand liggende suggestie is, maar lees verder! Mooie sprookjesverlichting ziet er goed uit in verschillende bomen.

Niet alle bomen komen meteen tot leven in de zomer, dus als een van je bomen een beetje kleur mist, kijk er dan niet overheen, maar omarm het! Haal het meeste uit die kale takken en begin te experimenteren met het omwikkelen van de verlichting rond de twijgen en de stam.

Onze belangrijkste tip bij het verlichten van een boom is om structureel wat ruimte te laten tussen het lichtsnoer. Zeker als je van plan bent om de verlichting het hele jaar door te laten staan, is deze voldoende ruimte nodig omdat de boom dan kan groeien.

2. Onder de parasol

Tijdens die lange zomerdagen wordt je parasol een integraal onderdeel van je tuin. Overdag is dit natuurlijk de redder tegen de felle zon in je ogen, maar ‘s avonds tover je je parasol om in de sfeermaker voor je tuin. Als je BBQ nu langer uitloopt en de sfeerverlichting nodig is, dan is de verlichting aan de onderkant van je parasol de uitkomst! Zo heb je ‘s avonds de zonnestralen aan de onderkant van je parasol 😉 en neemt je verlichting bovendien geen ruimte in beslag.

Onze tip voor het ophangen van verlichting onder een parasol is om de balken binnenin te gebruiken bij het ophangen van uw verlichting.

3. Aan de dakranden van loodsen en daken

Sommige mensen denken dat lampen aan de dakrand van je dak alleen voor Kerstmis zijn gereserveerd. Wees niet bang om te experimenteren. Zolang je de juiste verlichting kiest, zal je huis veel op de zomer beginnen te lijken: stralend!

4. In struiken en heesters

Een oldy but goldy: soms zijn de meest eenvoudigste ideeën het meest effectief. Lampjes over je struiken en planten laten vallen is een goed excuus om te experimenteren met lampenkappen en kleuren; wij zijn enorme fans van uitproberen!

Het geeft je ook de kans om zo strategisch of zo moeiteloos te zijn als je wilt tijdens het draperen van je lampen, en een goed doordacht patroon of een natuurlijke val van lampen kan er allebei prachtig uitzien in je struikgewas.

5. Langs hekken en poorten

Dit idee is perfect voor de wat kleinere tuinen, omdat deze vorm van verlichting het gebied groter doet lijken. Lampen ophangen om de schutting te versieren zijn een makkelijker manier om vorm en diepte toe te voegen aan je tuin. Je tuin gaat er sowieso geweldig uitzien!

Onze tip voor het verlichten van hekken, poorten of schuttingen is om gelijkmatig verdeelde haken te gebruiken om uw lichten op te hangen voor een meer professioneel uitziend eindproduct.

We hopen dat je deze blog leuk vond. Wil je meer tips over boomverlichting? Lees dan snel verder!