Welke soorten bomen zijn er?

In onze tuinen zijn er tal van verschillende soorten bomen terug te vinden. De één groot en statig als een echte eyecatcher, de ander klein en subtiel voor een toevoegend detail. Op deze pagina vind je informatie over deze verschillende soorten bomen.

Wat is een apenboom?

Een apenboom is een naaldboom met driehoekige dikke naalden die een scherpe punt hebben. De boom is donkergroen van kleur. Verder heeft de apenboom een open kroon en heeft vruchten in de vorm van bolvormige kegels. Alhoewel de naam anders doet lijken, heeft de boom doorgaans geen apen als bewoners 😉

Wat is een beuk?

Een beuk is een boom met een ovaal blad. Het is een veelzijdige boom die in diverse beplantingstypes tot zijn recht komt. De beuk is een boom die in de herfst een prachtig goude kleur aanneemt.

Wat is een es?

Een es is een boom met herkenbare zwarte knoppen aan het einde van de takken. De es wordt veel gepland is zowel landelijke als stedelijke tuinen. Het is een boom die goed tegen een snoeibeurt kan en daarna weer mooi uitloopt.

Wat is een plataan?

Een plataan is een boom die zowel ‘s winters als ‘s zomers te herkennen is aan zijn ‘camouflage’. De bast die afschildert veroorzaakt het camouflage effect. De boom heeft verder lobbige bladeren die groeien aan de twijgen.

Wat is een grove den?

De grove den is een boom die vooral op zandgrond groeit. De boom is te herkennen aan zijn oranje bruine bast en donker groene naalden. Naast zandvlaktes kom je de grove den ook tegen in het bos. Toch staat hij ook in sommige duinen en is dit een boom die als echte eyecatcher kan fungeren.

Wat is een iep?

Een iep is een boom met een mooie kroonvorm. Een echte sierlijke boom die een grote vorm kan aannemen. Het blad van de iep kan wel tot 16 centimeter groot worden en kleurt in de herfst stralend geel.

Wat is een Hongaarse eik?

Een Hongaarse eik is een snelgroeiende boom met donkergroene bladeren. Het is een makkelijke boom die weinig zorg nodig heeft en genoegen neemt met vele soorten bodem. De eik wordt versiert met onopvallende gele katjes.

Wat is een mammoetboom?

Een mammoetboom dankt zijn naam aan zijn potentiële grootte. De mammoetboom kan maar liefst 30 tot 45 meter hoog worden, een echte reus dus! Daarom vind je deze boom vaak terug in parken of extreem grote tuinen. De schubachtige naalden geven de boom een stoere uitstraling.

Wat is een rode esdoorn?

Een rode esdoorn is een boom met mooie rode twijgen. Opvallend zijn de rode bloemen in het vroege voorjaar en de rode herfstkleur in het najaar. Het hele jaar door kun je dus van de mooie kleur van deze boom genieten. Daarom vinden wij dat deze boom zeker potentie heeft als het gaat om boomverlichting. Want deze kleur wil je toch ook in het donker mooi uit laten komen?

Wat is een berk?

Een berk is een onregelmatige boom met dunne takken en twijgen. De stam is bruin en wit van kleur. De boom wordt versierd met katjes. Een boom die goed matcht met vele combinaties.

Wat is een moerbei?

Een moerbei is een boom die uiterst geschikt is voor een tuin. Door zijn vele bladeren geeft de moerbei veel schaduw in de tuin. Een leuke bijkomstigheid is dat deze boom eetbare vruchten voortbrengt: moerbeien. Dit zijn op frambozen lijkende vruchten met een rode tot zwarte kleur.