Palmboom verlichten

Palmbomen zijn vaak de echte eyecatchers in de tuin, op straat of in publieke tuinen. Om er ook in het donker van te kunnen genieten, is een goede boomverlichting een must! Maar hoe verlicht je een palmboom en waar moet je rekening mee houden?


Hoe verlicht ik een palmboom?

De meeste palmbomen zijn geplant in zuidelijke landschappen, waar het het hele jaar door warm en zonnig is. Ze worden tot 30 meter hoog en kunnen wel 8 meter breed worden. Laat je palmboom ‘s nachts zien door het plaatsen van boomverlichting! Richt het licht op de stam om de palmboom volledig tot zijn recht te laten komen. Spots of in-ground verlichting zijn de beste keuzes voor die opstelling. Het belangrijkste doel bij het verlichten van deze grote boom is het creëren van natuurlijk ogende verlichting.

Benodigde tijd: 3 uren.

Hoe verlicht je een grote boom? Stappenplan voor het verlichten van een palmboom.

 1. Bepaal de juiste invalshoek

  Schijn met een zaklamp op de palmboom vanaf de positie waar je het licht wil plaatsen. Probeer een paar verschillende invalshoeken om de beste lichtpositie te vinden om de boom te accentueren. Kijk waar het licht schijnt. Houd het licht buiten het erf en de ramen van de buurman. Markeer de locaties met spuitverf of een paal.

 2. Monteer de power pack van de boomverlichtingsset aan de zijkant van je huis

  Monteer de power pack van de boomverlichtingsset aan de zijkant van je huis volgens de instructies van de fabrikant. Monteer het pakket in de buurt van een stopcontact voor buitenshuis.

 3. Graaf een gleuf in de grond voor de elektrische kabel

  Graaf een sleuf van 3 centimeter diep van de powerpack naar de palmboom met een platte schep. De sleuf zal de elektrische kabel huisvesten en de boomverlichting van stroom voorzien. Sluit de lampen aan op de hoofdkabel volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

 4. Richt de lampjes goed in en schakel de verlichting aan

  Duw de palen van de lampjes gedeeltelijk in de markeringen onder de palmboom. Gebruik je vingers om de elektrische kabel in de sleuf te duwen. Duw de lampjes in de grond. Sluit de elektrische kabel aan op de power pack volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Steek de kabel van de power pack in het stopcontact en schakel de boomverlichting in.

 5. Pas de hoek van de verlichting aan en wacht tot het donker is voor het eindresultaat

  Pas de hoek van het licht aan zodat het de hele palmboom verlicht. Wacht tot het donker wordt en pas de verlichting aan om het volledige effect van de boomverlichting te krijgen.

  Grote boom verlichten palmboom